De voorzitter van Youth-R-Well.com had lange tijd geen last van haar reuma. Toen ze vijftien werd, stak de aandoening de kop weer op. Vanaf dat moment kreeg Valerie veel verschillende behandelingen, waaronder MTX, verschillende infusen en injecties, en nu slikt zij JAK-remmers. “De overstap naar de JAK-remmers heeft mij goed gedaan. JAK-remmers kun je in pil-vorm slikken. Dat was een verademing na het infuus waarmee ik de biological binnen kreeg. Nu slik ik elke avond een pilletje, makkelijker kan het niet!” 

Blij met functie van voorzitter Youth-R-Well.com

Aan de Universiteit Leiden vond Valerie haar draai. Ze studeert Pedagogische Wetenschappen. “Ik kan alles lopend, met de fiets of het openbaar vervoer bereiken.” Ook is ze voorzitter van Youth-R-Well.com (YRW). Ze is blij met deze functie. “Ik ben blij dat ik ja heb gezegd. Ik heb door Youth-R-Well.com vrienden en vriendinnen erbij. Je hoeft niet steeds alles uit te leggen. Ben je bijvoorbeeld moe, dan wordt dat geaccepteerd. ‘Zullen we maar niet liever thuis blijven?’ Er wordt niet geoordeeld en dat is zo fijn.” 

Veel leren als voorzitter

“Ik ga veel leren als voorzitter. Ik moet oppassen voor valkuilen en genieten van de goede momenten. Ik ga mezelf ontwikkelen en die verandering kan ik overal gebruiken, ook in mijn studie. Ik weet dat ik moet oppassen en mijn grenzen moet blijven stellen. Maar daarin sta ik niet alleen. Ook het bestuur helpt mij daarbij. We zijn open en eerlijk tegen elkaar. We vertrouwen elkaar en wat zo geruststellend is: we nemen als het nodig is, afspraken van elkaar over. Ik heb zin in het voorzitterschap!”