Het Even Spieken onderzoek van Hospital Hero in samenwerking met het Willem-Alexander Kinderziekenhuis en de TUDelft is genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs!

Het winnende onderzoek (bekendmaking 17 maart) krijgt een eigen Klokhuis aflevering! Dit is een hele mooie kans voor Hospital Hero om het ziekenhuis nog net iets leuker en toegankelijker te maken voor alle kinderen en ouders.

Spieken?

Spieken mag niet, maar wel in het ziekenhuis!
Kinderen vinden een ziekenhuisbezoek vaak spannend; Ze weten niet wat er gaat gebeuren en zijn bang dat (be)handelingen pijn doen. In samenwerking met het Willem-Alexander Kinderziekenhuis en de TU Delft heeft Stichting Hospital Hero het ‘Even Spieken’ spel gemaakt. Daarvoor hebben ze onderzoek gedaan; Wat vinden kinderen spannend en wat willen ze weten voordat ze naar het ziekenhuis gaan?
Met Even Spieken kunnen kinderen thuis een kijkje nemen in de behandelkamer. Het spel helpt kinderen om zich voor te bereiden voor het ziekenhuis. Daarnaast creëert het begrip en verbinding tussen kinderen in het ziekenhuis en hun leeftijdsgenootjes thuis. Nu kunnen ook zij even spieken in het ziekenhuis.

Geef Hospital Hero vleugels en stem!

De Hospital Hero app met alle dierenvriendjes is te vinden in verschillende ziekenhuizen in Nederland. Heb jij ze al gevonden?

Lees ook over hoe je Hospital Hero kunt steunen als testouder.

Stan (12) is een van de ambassadeurs van Hospital Hero. Lees zijn verhaal!

Ga op safari met Hospital Hero en lees hoe de stichting werd opgezet.