Reumahanden is een verzamelterm voor handen die door een van de vele vormen van reuma zijn aangetast. De een heeft veel last van de pols, een ander van de duim of vingers, sommigen hebben last van polsen, vingers én duimen.

Hand- en polschirurgie

De reumapatiëntenvereniging Arnhem e.o. organiseert de informatieavond samen met het Rijnstate ziekenhuis. De eerste sprekers zijn Peer Konings, orthopedisch handchirurg, en Johan Vehof, plastisch chirurg. Peer Konings heeft als aandachtsgebieden schouder en pols/hand. Hij vindt samenwerking heel belangrijk als het gaat om hand- en polschirurgie. “Samen met de revalidatie, plastische chirurgie, traumatologie en handtherapie wordt deze groep patiënten met vaak complexe problemen in het Rijnstate ziekenhuis op hoog niveau behandeld.” Johan Vehof heeft als aandachtsgebied onder andere hand- en polschirurgie.

Fysiotherapie voor reumahanden

De volgende sprekers zijn Nikolien Vreeling-Ringers en Luci Henstridge van Fysiotherapie van Oeyen. “Handen zitten zeer fijn en ingewikkeld in elkaar. Alle onderdelen zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd. Verstoring van dit complexe geheel maakt ons kwetsbaar en leidt al snel tot belemmering of tot klachten. Bij een letsel of aandoening kan het gebruik van de hand dan ook al snel verstoord raken. Hand-Pols-Zorg maakt dan ook deel uit van onze praktijk.”

Infomarkt en handbraces 

In de pauze kun je informatiestands bezoeken van onder andere ReumaNederland, de reumaverpleegkundigen, POM Revalidatietechniek, CIR Revalidatie, van Oeyen Fysiotherapie, Manometric en Reuma Patiënten Vereniging Arnhem e.o. Na de onderbreking geeft Gerben Doktor uitleg over en een demonstratie van het 3D printen van handbraces. Tijdens de lezingen kunnen vragen worden gesteld.

Deze avond is voor iedere geïnteresseerde gratis toegankelijk, leden en niet-leden. De koffie en thee zijn ook gratis. De parkeerkosten zijn wel voor eigen rekening. Aanmelden is verplicht en kan via de website of telefonisch: 0622 340 942 bij de ledenadministratie van de RPV Arnhem. De bijeenkomst vindt plaats in het auditorium van Ziekenhuis Rijnstate, Wagnerlaan 55, Arnhem, Route 81. Klik hier voor de WereldReumadag bijeenkomst in het LUMC in Leiden.